Air Leap och AirGotland i samarbete om Gotlandsflyg

Konkurrenterna har inlett ett aktivt samarbete. Foto: Air Leap

Från och med årsskiftet kommer Air Leap och AirGotland inleda samarbete för att trafikera linjen Visby-Bromma. Bolagen har sedan början av hösten haft dialoger med varandra om förutsättningarna för ett samarbete. Nu när den andra vågen av Covid-19 kommit till Sverige och resandet återigen har påverkats, väljer därför bolagen att inleda ett aktivt samarbete. Detta gör att passagerare bokade med AirGotland från och med januari 2021 kommer att flygas av Air Leap. Detta är ett första steg till vad som förhoppningsvis kommer leda till ett långsiktigt samarbete framöver.

– Vi ser vikten av att i denna tuffa tid kunna samarbeta. Vi vet att de kommande månaderna kommer att vara tuffare än normalt. Nu får vi ett samarbete som gynnar oss båda istället för att båda slås ut i denna tuffa period, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

– Vi är idag mycket glada och stolta över förtroendet vi fått av AirGotland. Nu har vi glädjen att få välkomna också AirGotlands passagerare ombord. Air Leap kommer fortsätta att serva Gotland med en högkvalitativ och säker flygprodukt till attraktiva biljettpriser. Som ett led i detta utökar vi tidtabellen med en rundtur på lördagar, säger Jon Melkersson, vd Air Leap.

Att två konkurrerande verksamheter på detta sätt krokar arm för att säkra flygkommunikationerna för gotlänningarna är unikt och värdefullt.

– Vi hade bokstavligen talat en flygande start och upplevde en efterfrågan vi inte ens vågat drömma om fram till den 28 oktober. Vi utökade turlistan flera gånger på två månader och gotlänningarna hade en mycket tät turlista till Bromma tack vare oss och Air Leap under några månader i höst. Sen har antalet bokningar minskat varje vecka och i den här takten ser det nattsvart ut i januari och februari, säger Tiina Mykkänen, vd AirGotland.