Vy Tåg inleder samarbete med Europcar

Vys resenärer kan boka el- eller hybridbil i anslutning till tågresan. Foto: Vy

Vy Tåg har inlett ett samarbete med mobilitetsföretaget Europcar. Genom samarbetet erbjuds Vys resenärer att fortsätta resan genom att boka en el- eller hybridbil i anslutning till tågresan.

– Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med Vy Tåg. Huvudmålet med Vys hållbarhetsarbete är att vara bättre än konkurrenterna på att ta hållbarhetsansvar. Det strävar vi också efter i vår bransch och därför är Vy en perfekt partner. Vi ser också samarbetet med Vy som en utveckling av vårt breda erbjudande av kombinerade mobilitetslösningar. Detta är ett exempel på branschöverskridande samarbete som behövs för att lyckas med EUs ambitiösa 2030 klimatmål, säger Europcars vd Mickael Bogered. 

Vy Tåg är en del av Vygruppen. Det är en av Nordens största transportkoncerner, med affärsområden inom persontrafik med tåg och buss, godstrafik samt mobilitet och turism.

­– Du kommer långt när du åker med tåg, men ibland inte hela vägen fram till din slutdestination. Därför känns det bra att kunna erbjuda resenärer ett hållbart alternativ att ta sig längre än till tågstationerna, säger Vy Tågs marknadschef Marie Torneus.