Care of Carl flyttar in i Logicenters anläggning i Viared

Lokalerna har anpassats till Care of Carls verksamhet. Foto: Logicenters

Tidigare i år skrev Logicenters ett hyresavtal med e-handlaren och Boråsföretaget Care of Carl. Nu flyttar e-handelsaktören in i Logicenters anläggning i Viared, strax utanför Borås. Ytan som hyrs ut till Care of Carl är cirka 12 000 kvadratmeter stor, vilket är halva fastighetens yta.

E-handeln slår för närvarande alla rekord och aktörer inom e-handeln har upplevt en närmast explosionsartad utveckling under 2020. Nu har nycklarna till Logicenters fastighet i Viared, strax utanför Borås, lämnats över till e-handlaren och Boråsföretaget Care of Carl. E-handlarens nya fastighet är utrustad med alla tekniska specifikationer som krävs för att bedriva modern logistikverksamhet. De tekniska lösningarna har även anpassats för att passa just e-handlarens verksamhet.

– Vi vill varmt välkomna Care of Carl till deras nya fastighet. Vi ser att e-handeln har ökat lavinartat under året, när den i än högre grad blivit en del av människors liv. Därför tror vi att Care of Carls nya logistikanläggning kommer möjliggöra för dem att stå väl rustade inför framtiden. Att fastigheten dessutom ligger på ett av Sverige bästa geografiska platser för logistik gör inte saken sämre. Nu ser vi fram emot att på nära håll få följa en snabbväxande och smart aktör inom e-handel på deras resa, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Viared är geografiskt optimalt beläget för att bedriva logistik. Närheten till Landvetters flygplats samt storstäderna Göteborg och Jönköping gör området attraktivt för många typer av företag – inte minst för snabbväxande e-handlare. Området rankas dessutom som Sveriges främsta område för logistik.

– Vi ser verkligen fram emot att få flytta in i vår nya logistik- och kontorsfastighet i Borås. Logistiklokalen är perfekt utformad efter våra behov och kontorslokalen är helt nyrenoverad efter våra önskemål. E-handeln har fortsatt öka under året och ställer ännu högre krav på våra interna processer, därför känns det bra att nu få tillgång till en mycket större lageryta. I och med inflytten är vi redo att ta vår verksamhet till nästa nivå, samtidigt som vi fortsätter att bedriva den i vår hemstad Borås, där vår resa en gång startade, avslutar Henning Källqvist, vd och grundare, Care of Carl.