Colliers och Savana i logiskiksamarbete

Savana ansvarar för uthyrning av 30 000 kvadratmeter lager/logistik i Eskilstuna. Foto: Colliers

Colliers har tecknat ett samarbetsavtal med Savana avseende uthyrning av 30 000 kvadratmeter lager/logistik i Eskilstuna. Fastigheten är belägen i Vilsta, som är en stadsdel cirka tre kilometer från Eskilstuna Centrum. Stadsdelen består av ett frilufts- och fritidsområde och ett industriområde.

 

– Det är med stor glädje som vi får Savanas förtroende att ansvara för uthyrningen av deras fastighet, där Skanlog har huserat under många år, säger Mikael Wallner, Head of Leasing and Industrial & Logistics. Eskilstuna är verkligen ett viktigt nav när det gäller lager och logistik i Sverige. Denna fastighet har mycket att erbjuda aktörer inom denna sektor men den kan även anpassas för att passa andra typer av verksamheter avslutar Mikael.

– Colliers har ett gott renommé på marknaden inom rådgivning avseende lager/logistikfastigheter. Att de dessutom har visat sig vara såväl drivande som lyhörda för våra tankar och ideér gjorde att vi bestämde oss för att inleda ett samarbete med dem, säger Christoffer Carle på Savana Holding.

Savana grundades 1983. De började sin verksamhet med att uppföra större kommersiella fastigheter runt om i Sverige som till exempel det kända Montanahuset i Nacka. Under slutet av 90-talet förädlade Savana ett stort antal vindsvåningar i Stockholm – specialdesignade direkt för kunden och har fortsatt med olika vindsvåningsprojekt sedan dess. Savana har de senaste åren breddat sin inriktning till att även köpa fastighetsbestånd med utvecklingsmöjligheter.