Kockens går över till HVO bränsle

Kockens produktionsanläggning i Fjälkinge fossilfri. Foto: Culinar

Kockens vill  bidra till minskning av koldioxidutsläpp från de dagliga transporter som går på lastbilar från fabriken i Fjälkinge till kunder i hela Sverige. Nu har Kockens har skrivit på DLF:s Transportinitiativet 2025, ett frivilligt åtagande och ett tydligt ställningstagande om att dagligvaruindustrin vill driva på utvecklingen mot fossilfria transporter.

Kockens har gått över till HVO bränsle. HVO, hydrerad vegetabilisk olja, minskar företagets CO2 utsläpp från inrikestransporter med 85 procent, vilket motsvarar 50 ton på årsbasis.

– För oss på Kockens är det en självklarhet att skriva på Transportinitiativet. Det är en viktig del i Kockens hållbarhetsarbete. Kockens vill vara det gröna alternativet, både i kryddhyllan och i miljöhänseende” säger Johan Tornakull, Vice vd på Kockens.

– Vi har tidigare skrivit på DLF Plastinitiativet och är nästan i hamn vad det gäller materialåtervinningsbara förpackningar. Sedan ett år tillbaka är vår produktionsanläggning i Fjälkinge fossilfri. Vi har också ett brett sortiment av ekologiska och Fairtrade-kryddor som odlas med omtanke om naturen och odlarnas sociala villkor.