SAS första Airbus A350 i luften

Flygplanstypen är en av SAS största investeringar. Foto: SAS

Det första av SAS åtta Airbus A350, Ingegerd Viking, gör sin jungfruresa från Köpenhamn till Chicago. På varje flygning kan totalt 300 passagerare se fram emot en bekväm resa, en ny kabin med nya säten och unika skräddarsydda SAS-lösningar. Med innovativ teknik och design erbjuder A350 ett nytt och mer hållbart sätt att flyga interkontinentalt till och från Skandinavien.

– Flygplanet är en av våra största investeringar och ger oss möjlighet att erbjuda en suverän reseupplevelse. Vi ser fram emot att få hälsa våra resenärer välkomna ombord på det här supermoderna flygplanet. Med det nya planet reducerar vi bränsleförbrukningen jämfört med planet det ersätter, vilket betyder minskade koldioxidutsläpp med upp till 30 procent, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

A350 kommer att ha sin bas på SAS-hubben på Köpenhamns flygplats och kommer att trafikera sju linjer det första året, bland annat Chicago, Peking, New York, Tokyo, Shanghai, Hongkong och San Fraisco Som ett led i moderniseringen av kort- och långdistansflottan kommer SAS totalt att ta emot 96 nya Airbus-plan innan utgången av 2023: