Fler och större bussar i Skövde

Skövdes stadstrafik har ökat med över 20 procent. Foto: Västtrafik

För att möta den ökande efterfrågan på bussresor i Skövde rullar sedan början av oktober större bussar i stadstrafiken. Bussarna kör på linje 1 och kommer bidra till bekvämare resor för Skövdeborna framöver. Resandet med kollektivtrafiken i Skövdes stadstrafik har ökat med över 20 procent de senaste fyra åren. För att möta den ökande efterfrågan rullar nu fyra större och bekvämare bussar på linje 1.

Linje 1, som trafikerar Skultorp via Ryd och Resecentrum till Sjukhuset och omvänt, är idag den största linjen i Skövde med flest resenärer.

– Detta är en positiv nyhet både för våra resenärer och förare. Bussarna är både större och av nyare modell och kommer bidra till bekvämare resor för Skövdeborna, säger Attila Ungvari, affärschef buss stad på Västtrafik.

Bussarna av märket MAN är utrustade med fler sitt- och ståplatser än i de tidigare bussarna. De tidigare bussarna har 30 sittplatser, medan de nya har 43 sittplatser. Ett utökat antal platser ombord gör resan behagligare för dagens resenärer men gör det också möjligt för fler Skövdebor att välja att resa hållbart. Samtliga bussar i Skövdes stadstrafik är utrustade med wifi och USB-uttag.