Groupe CAT ansluter sig till Vinturas

Digitaliserar fordonsförsörjningskedjan. Foto: Vinturas

Logistikgruppen Groupe CAT har anslutit sig till Vinturas, ett konsortium som består av flera ledande leverantörer av tjänster inom fordonslogistik i Europa. Med anslutningen av Groupe CAT kommer Vinturas att vara involverad i mer än 25 procent av alla fordons rörelser i försörjningskedjan i Europa, som rankas som den ledande plattformen i branschen. 

Vinturas etablerades i början av 2019 och har tagit ett viktigt steg i tillväxten av sitt nätverk och tjänster med tillägg av Groupe CAT. Konsortiet täcker nu genom sina medlemmar alla viktiga marknader i Europa och dess digitala plattform kommer att hantera mer än 12 miljoner fordonsrörelser per år.

Tack vare Groupe CAT’s starka position på marknaden kommer Vinturas att leda standardiseringen av digitala processer i en bransch som fortfarande till stor del är pappersbaserad. Standardisering kommer att resultera i betydande processförbättringar för kunder på Vinturas-plattformen. Dessutom kommer det att leda till mer transparens för kunder eftersom Vinturas tillhandahåller spårfunktioner från varje enskilt fordon som lämnar tillverkningsplatsen på väg till återförsäljaren. Groupe CAT etablerades för mer än 60 år sedan och är verksamt i 27 länder. Groupe Cat sysselsätter 9.000 anställda.

Vinturas vd Jon Kuiper kommenterar: ”Med Groupe CAT som en del av konsortiet har Vinturas blivit den ledande digitala plattformen i vår bransch. Digitaliseringen av den färdiga fordonsförsörjningskedjan kommer att ge våra kunder, från OEM till återförsäljare, slutligen de insikter och skapandet av värde i alla delar av försörjningskedjan som branschen har väntat på.¨

Vinturas har utvecklat en blockchain-baserad plattform som tillhandahåller digitala tjänster till fordonstillverkare, ägare of fordonsflottor och återförsäljare. Plattformen är för närvarande testad tillsammans med stora kunder och kommer att gå i produktion i början av 2020.