Fraktbolagen rustar inför Black Friday

Black Friday innebär stora volymer fraktgods. Foto: DHL

Genom förberedelser och kapacitetsplanering tillsammans med kunderna rustar DHL Freight inför Black Friday som i år äger rum fredagen den 29 november. De höga volymerna av paket och försändelser under den intensiva shoppingperioden ställer krav på DHL Freights resurser i terminalerna, distributionen och i transportkapaciteten mellan terminalerna. I år erbjuder vi dessutom kunderna att göra ett aktivt miljöval genom Skicka grönt.

Black Friday är en mycket stor shoppingdag i USA och på senare år har Black Friday spridit sig över hela världen. Det är populärt att börja sin julshopping denna dag, som i år infaller den 29 november. Butiker i Sverige erbjuder kampanjer, rabatter och erbjudanden både i butiker online och i fysiska butiker.

Genom förberedelser och kapacitetsplanering tillsammans med kunderna rustar DHL Freight inför Black Friday. En viktig del i förberedelserna är att ta in extra transportkapacitet i form av lastbilar och chaufförer, extrapersonal i sorteringsanläggningarna samt att utöka öppettiderna hos våra egna ombud på terminalerna samt köra extra helgdistribution till utvalda utlämningsställen.

– Leveranskvalitet är viktigt för oss och vi jobbar hårt för att precis som förra året leverera en hög kvalitet till våra kunder, säger Mattias Nyström, VP Marketing & Sales, DHL Freight.