Craft of Scandinavia tar hjälp av Consafe Logistics

Byter från penna och papper till nytt WMS. Foto: Consafe Logistics

Craft of Scandinavia är ett sportklädesmärke som fokuserar på komfort och prestanda och har som ett varumärke hela tiden vuxit. Med denna tillväxt kommer behovet av förbättrade arbetsprocesser, särskilt på logistiksidan eftersom Craft säljs av kända detaljhandlare över hela Europa. Efter en djupgående upphandlingsprocess beslutade Craft att använda Astro WMS från Consafe Logistics för sitt lagerhanteringsbehov, och båda företagen ser fram emot ett produktivt partnerskap.

– Vi har tittat på Astro WMS och pratat med Consafe Logistics i många år nu, säger Mathias Sonninger, Supply Chain Director för Craft. "Anledningen till att vi behöver ett nytt WMS beror på att vi fortfarande använder penna och papper idag och nu när vårt varumärke utvecklas finns det mer tryck på vår logistikkedjat.”

Craft är en del av New Wave Group, som består av 56 företag, men för tillfället är detta partnerskap bara för Craft-lagret i Sverige, eftersom logistikstrategin för gruppen är decentraliserad.

– Vårt centrallager i Sverige stöder Norden i våra fyra olika affärsområden och under några år har vi stött andra europeiska länder i vårt senaste affärsområde som heter 'Club'. Vi investerar mycket i det här affärsområdet, där vi förser lag och idrottsklubbar med deras kläder, och området växer riktigt snabbt. Detta är en av anledningarna till att vi behöver flytta till ett smart, digitalt lagerhanteringssystem som Astro WMS, som kommer att stödja oss. 

Förväntningarna är stora, men båda parter är övertygade om att KPI:er och mål kommer att uppnås med hjälp av Astro WMS. Med de nuvarande affärsområdena, plus att e-handeln kommer att växa, hjälper flexibiliteten och effektiviteten i Consafe Logistics-lösningen till att upprätthålla höga servicenivåer, samtidigt som effektiviteten förbättras dramatiskt.

– Astro WMS är verkligen nödvändigt vid denna tidpunkt”, bekräftar Henrik Jansson, lagerchef för Craft of Scandinavia. ”Det sparar mycket tid och pengar för oss och kommer att eliminera plockfel. Det kommer också att kunna göra full inventering utan att vi behöver stänga vårt lager under en vecka, vilket innebär att det är ännu bättre för vår slutlinje".

– Consafe kan också hjälpa oss med goda idéer för vårt lager och för implementering. Detta är unikt bland WMS-leverantörer och en annan stor fördel med ett partnerskap med Consafe Logistics.