Sandarna Transporter kör flexlinjer i Göteborg och Mölndal

Trafikstarten för det nya avtalet är den 29 mars . Foto: Västtrafik

Sandarna Transporter kör flexlinjetrafiken i Göteborgs Stad och Mölndals Stad. Flexlinjerna är en del av kollektivtrafiken men där turen förbeställs av resenären och stannar på särskilda mötesplatser. I Göteborg och Mölndal upphandlas trafiken på uppdrag av kommunerna och därför har representanter från Västtrafik samt Göteborgs Stad och Mölndals Stad ingått i upphandlingen.

– Flexlinjerna ger med sina anpassade mötesplatser nära bostäder och serviceinrättningar fler människor möjlighet att resa kollektivt och har därför en viktig roll i mångas vardag. Det känns bra att vi tillsammans med kommunerna och Sandarna Transporter nu kan fortsätta erbjuda det i Göteborg och Mölndal, säger Johan Wahn, affärschef för den anropsstyrda trafiken på Västtrafik.

Upphandlingen omfattar 41 tursatta fordon där merparten redan är i trafik. Även en del ny fordon kommer att köpas in. Alla fordon möter branschens rekommendationer för miljö, säkerhet, komfort och tillgänglighet. I avtalet finns även en option om att börja använda elektriska fordon.

Det nya avtalet innebär ett utökat ansvar för social hållbarhet genom tydligare krav avseende kollektivavtalsliknande villkor för medarbetarna.