FlixBus lanserar inrikestrafik i Kanada

FlixBus fortsätter sin expansion och startar inrikestrafik i Kanada. Foto: FlixBus

Nu lanserar FlixBus inrikestrafik i Kanada. Förutom expresstrafik mellan Ottawa -Toronto så kommer FlixBus lansera en linje till mellan Toronto och Niagarafallen samt Waterloo -Toronto. Starten av Ontarios inrikestrafik är den första fasen i FlixBus planerade expansion med gränsöverskridande rutter mellan USA och Kanada.

När bussmarknaden i delstaten Ontario avreglerades 2021, öppnades dörren för nya aktörer. Ända sedan FlixBus startade busstrafik i USA 2018 har man haft siktet inställt på att expandera till Kanada. Planerna försenades på grund av pandemin men nu när restriktioner hävts har efterfrågan på resor ökat. Den nya expansionen kommer att ge Kanadensarna ett prisvärt, miljövänligt och bekvämt alternativ till idag redan befintliga bussförbindelser.

–FlixBus tillhandahåller bekväma, prisvärda och miljövänliga bussresor för alla. Vår framgång i Europa samt den pågående tillväxten i USA och Brasilien bevisar att bolaget har en smart affärsstrategi och en fantastisk produkt, säger André Schwämmlein, grundare och VD på FlixBus.

–Ontario är en drömmarknad för bussföretag. Här hittar man Nordamerikas mest dynamiska städer och vi är oerhört glada att får starta nya bussförbindelse här. Vi hoppas också att de nya bussförbindelserna kommer att bli ett lönsamt transportalternativ för kanadensare i samband med de stigande bränslepriserna, säger Pierre Gourdain, vd, FlixBus Nordamerika.

FlixBus-nätverk drivs av lokala busspartners, där många är familjeägda. Att åka med FlixBus innebär att kunden hjälper till att stödja lokala företag. FlixBus nya kanadensiska nätverk kommer att drivas av Gallexy Tours. En erfaren busspartner med över 20 års erfarenhet av att bedriva chartertjänster.