Best Transport investerar i Göteborg

Best Transport mer än dubblerar terminalytan i Göteborg. Genom den 4 000 kvadratmeter stora terminalen kan Best Transport optimera flöden för tusentals paket dagligen. Foto: Best Transport

Best Transport fortsätter att kraftigt expandera verksamheten. Efter att nyligen ha meddelat att verksamheten fyrfaldigas i Jönköping kommer nu nästa tillväxtnyhet – last mile-aktören mer än dubblerar terminalytan i Göteborg. Genom den 4 000 kvm stora terminalen kan Best Transport optimera flöden för tusentals paket dagligen.

Best Transport fortsätter att kraftigt expandera verksamheten på flera orter i Sverige. För ett par veckor sedan stod det klart att last mile-aktören fyrdubblar terminalytan i Jönköping och nu utökas

Även verksamheten i Göteborg där Best Transport dubblerar terminalytan till 4 000 kvm. Detta möjliggör hantering av stora paketvolymer dagligen, samtidigt som än fler kunder kan nyttja Best Transport för lagerhållning med plock och pack, omexning samt distribution av gods över hela Västra Götalands-regionen och Halland samt till Borås och Jönköping.

Utökningen av terminalen gör att Best Transport nu också skapar dedikerade ytor med ökad säkerhetsklassning samt temperaturövervakning. Det skapar ytterligare förutsättningar för att hjälpa kunder med specialgods såsom GDP och IT-logistik.

– Att vi nu dubblerar terminalytan i Göteborg är helt i linje med Best Transports tillväxtstrategi. Det här skapar än bättre förutsättningar för att förse företag och två miljoner konsumenter i Västra Götaland och Halland med snabba och hållbara leveranser. Det är också spännande att vi genom vår temperaturövervakade terminalyta utökar möjligheterna att hjälpa våra kunder inom läkemedelsbranschen, säger Niklas Falk, Affärsområdeschef för Best Transport Göteborg.

Under hösten kommer terminalen, som drivs av förnybar el, att förses med både HVO100-tank och laddinfrastruktur för att Best Transports fossilfria fordonsflotta enkelt och smidigt ska kunna tanka och ladda förnybart vid lastning. Terminalens attraktiva läge i Kallebäck, med närhet till centrala Göteborg, E6:an och E20, likväl som väg 40 gör att Best Transport i Göteborg blir ett nav för hela Västsverige. Samtidigt skapas ytterligare förutsättningar för att bli den i logistikbranschen efterfrågade hubben för transportörs-samarbeten. Genom Best Transport kan fossilfria samkörningar av olika transportörers gods in till de centrala delarna av Göteborg ske, vilket både ger en välbehövlig avlastning i stadstrafiken likväl som minskade utsläppsemissioner, något som redan idag sker genom forskningsprojektet Smoovit.

– Best Transport är en värdefull part i Smoovit och det är roligt att terminalytan nu blir större så att det finns möjligheter för att utöka samlastningen med fler aktörer och mer gods. Vi jobbar för att framtidens transporter i städer ska vara säkrare, renare och effektivare - och det gör vi tillsammans! säger Cecilia Elb, projektledare för Smoovit på Volvo Group Connected Solutions.

Verksamheten på terminalen pågår dygnet runt och utöver de tjugotalet medarbetare som arbetar på Best Transport i Göteborg är här last mile-aktören också uppdragsgivare för hundratalet chaufförer.

– Best Transport utvecklas hela tiden och det är spännande att vi genom denna satsning kan erbjuda våra innovativa och hållbara tjänster till fler kunder. Att terminalen dessutom blir en attraktivare arbetsplats för mer än 120 medarbetare och chaufförer, och i framtiden ännu fler, har också varit en väsentlig del i vårt beslut att investera i Göteborg, säger Niklas Knight, Koncernchef på Best Transport.