FlixBus transporterar förnödenheter och nödställda

FlixBus hjälper nödställda med transport och förnödenheter. Foto: FlixBus

FlixBus har tillsammans med sina busspartners tillhandahållit humanitärt bistånd till människor på flykt. Förutom gratisresor vid gränsen mellan Ukraina och Polen har bolaget, med hjälp av sina busspartners, transporterat förnödenheter till behövande. Nu uppmanar FlixBus ledning politiker att ha resebolaget i åtanke för statligt organiserade hjälpresor.

FlixBus anställda och partners har sedan den 25 februari arbetat på plats i Ukraina och Polen för att hjälpa människor på flykt. FlixBus har redan transporterat över 20 000 flyktingar till destinationer runt om i Europa. Extra bussförbindelser har lagts till i Polen och Rumänien från städerna Przemyśl och Rzeszów i Polen och Suceava och Tulcea i Rumänien. Utöver det har 6 500 gratisresor skänkts av FlixBus och deras anställda.

– Vi är tillgängliga för politiker som vill använda vår expertis inom mobilitet till förmån för transport av förnödenheter och flyktingar. Vi har ett stort nätverk och tillsammans med våra busspartners kan vi snabbt sätta bussar i trafik som kan ta människor till säkerhet, säger Daniel Krauss, CIO FlixMobility.

Privatpersoner, företag, hjälporganisationer och ambassader från olika länder har också hjälpt till att transportera förnödenheter. Totalt har FlixBus transporterat 20 ton medicin, vatten, mat och barnmat, till och över den ukrainska gränsen.

– Jag är oerhört stolt över våra anställda. Förutom hjälpinsatser på plats i Ukraina och Polen så har våra anställda, på eget initiativ, skänkt bort sina privata buss och tågbiljetter, detta visar på ett fantastiskt engagemang, avslutar Daniel Krauss.