Budbee satsar i Norrland

Budbee öppnar i Umeå, Luleå, Östersund och Sundsvall. Foto: Budbee

Budbee underlättar svenskarnas e-handelsupplevelser genom smidiga och snabba leveranser på fossilfritt och förnybart bränsle, hem och till paketskåp. Nu står det klart att Budbee äntligen går live med sina tjänster i fyra norrländska städer. För att mäkta med expansionen står det samtidigt klart att Budbee adderar fyra nya norrländska terminaler till sitt nätverk.Totalt beräknas satsningen generera drygt 70 arbetstillfällen mot slutet av året.

Budbee har på kort tid blivit ledande inom sista milen-leveranser från e-handeln. Bolaget omsatte under 2021 drygt 800 miljoner kronor och har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Belgien och Nederländerna. I dagsläget når bolaget sju av tio svenskar och levererar både hem och till Budbee Box, paketskåp som fungerar som det moderna postombudet. Alla Budbees leveranser i Sverige görs med fossilfritt och förnybart bränsle.

Nu står det klart att bolaget storsatsar i Norrland – och går in med sina tjänster i Umeå, Luleå, Östersund och Sundsvall.

– Vi ser nu exempel på e-handlare som väljer att avsluta sitt samarbete med de traditionella spelarna som inte erbjuder fossilfria leveranser, varför det blir extra viktigt för oss att expandera så vi når de kunder som tidigare endast haft traditionella alternativen, säger Pontus Håstlund, Nordic General Manager, Budbee.

Budbee meddelar samtidigt att varsin terminal kommer etableras i de fyra städerna, vilket gör att satsningen totalt kommer generera drygt 70 arbetstillfällen mot slutet av året. Från och med slutet av april kommer invånare i de fyra städerna kunna nätshoppa och få leverans med Budbee.

– Utöver att kunna erbjuda moderna e-handelsupplevelser till fler samt nya arbetstillfällen, ser vi fram emot att kunna hjälpa lokala e-handlare.