Surikat implementerar terminaloperativ lösning

P&O Ferries installerar omfattande terminalsystem för en kombination av väg-, järnvägs-, pråm-, LOLO- och RORO-last. Foto. Surikat

P&O Ferries har kontaktat Surikat för hjälpa med en terminaloperativ lösning för de tre Nordsjöterminalerna som P&O Ferries driver. Lösningen hanterar medföljande och ensam frakt, för en kombination av väg-, järnvägs-, pråm-, LOLO- och RORO-last. Efter en grundlig analysperiod av både Surikat och P&O har parterna tecknat ett kontrakt  och påbörjat implementeringen och lanseringen.

Det var en ovanlig utmaning för projektteamen att arbeta på distans men projektet har gått framåt och är för närvarande implementerat i Rotterdam och andra hamnar och terminaler är på gång. Surikats Lynx Terminal-operativsystem klarar utmaningen och nödvändig integrationer till P&Os fraktbokningssystem liksom med system som Destin8, PortBase och RX/seaport.

– För Surikat är P&O inte bara en prestigefylld kund. Det är också ett utmärkt tillfälle att ytterligare förstärka vår Lynx TOS. Vi har nyligen förbättrat modulerna för att göra bokningar, skapa terminalbesök för att minska hämtningstider, dynamisk varvshantering samt hantera alla aspekter av järnvägs- och containertrafik. P&O har varit fantastiska att arbeta med; kommunikativ,a positiva och engagerade, säger Surikats vd, Andreas Karlsson.