Descartes framtidssäkrar digitaliseringen inom logistikbranschen

Kostnaden för köpet av Portrix Logistics Software ligger på 22 miljoner euro. Foto: Descartes

Descartes Systems Group har förvärvat tyska logistikmjukvaruföretaget Portrix Logistics Software. Genom förvärvet stärker Descartes sin position som leverantör av lösningar för logistikintensiva verksamheter – samt är med och framtidssäkrar logistikbranschens digitaliseringsresa. 

Portrix är ledande leverantör av multimodala rate management-verktyg för logistiktjänsteleverantörer. Som ett led i att stärka sin position på marknaden har Descartes Systems Group nu förvärvat det tyska mjukvaruföretaget, som specialiserar sig på rate management.

– Automatiserade rate management-verktyg är avgörande för logistikleverantörer som vill digitalisera kundupplevelsen. I takt med att momentum för digitalisering accelererar fortsätter efterfrågan på våra lösningar att växa. Vi ser fram emot att ta vårt befintliga partnerskap med Descartes till nästa nivå, säger Henning Voss, medgrundare av Portrix och nu VP Product Management, Rate Management Solutions på Descartes.

Portrix har i över tio års tid hjälpt sina kunder – som inkluderar några av världens största logistiktjänsteföretag – att effektivisera och automatisera komplexa och globala rate management-processer inom frakt. Företagets kärnprodukt, Global Price Management, GPM, används av kunder för att möjliggöra global ruttplanering, prissättning, klassificering och kapacitetsallokering. För Descartes är förvärvet ett naturligt steg i ambitionen att ligga steget före när det kommer till investeringar i digitaliseringen av logistikbranschen.

– Vår investering i Portrix, i kombination med våra senaste investeringar i företag som Kontainers och QuestaWeb, gör att vi kan erbjuda en verkligt differentierad end-to-end-produkt till de som vill digitalisera sin verksamhet med en redan förintegrerad lösning. Vårt rate management och onlinebokningsverktyg kan också hjälpa kunder som vill förbättra sin verksamhet samtidigt som investeringarna i deras befintliga backofficesystem bevaras, säger Edward J. Ryan, vd för Descartes.