Stena Line flyttar in på Stockholm Norvik Hamn

Sedan Stena Line började trafikera linjen mellan Nynäshamn och Ventspils har verksamheten mer än dubblerats. Foto: Stena Line

Stena Line flyttar sin färjeterminal i Nynäshamn till den nybyggda roro-terminalen Stockholm Norvik Hamn. Nu har Stena Flavia anlöpt som första fartyg det nya läget. Den nya färjeterminalen är en viktig del i Stena Lines expansion på linjen Nynäshamn-Ventspils som inkluderar två nya större moderna fartyg och en ökning med 30 procent fraktkapacitet under 2021.

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier för frakt och passagerare med totalt 18 linjer i Europa, varav tre i den expansiva regionen Östersjön. I oktober meddelade rederiet att de under våren 2021 ska ersätta de befintliga fartygen på linjen mellan Nynäshamn i Sverige och Ventspils i Lettland med två större och modernare RoPax-fartyg och därmed öka fraktkapaciteten med 30 procent samt erbjuda ett mer attraktivt alternativ för resemarknaden på Östersjön.

Med flytten till den nya terminalen i Stockholm Norvik Hamn stärker Stena Line sin position ytterligare.

– Flytten till Stockholm Norvik Hamn är en viktig del av vår expansion på Östersjön och ger oss goda förutsättningar att fortsätta växa tillsammans med våra kunder. Redan i början av nästa år välkomnar vi det första av de två större och modernare fartyg som kommer att öka fraktkapaciteten på linjen Nynäshamn-Ventspils med 30 procent, säger Johan Edelman, ansvarig för Stena Lines linjer till och från Lettland.

Stockholm Norvik Hamn är Sveriges nyaste hamn i direkt anslutning till en av Europas snabbaste växande regioner. För Stena Lines kunder innebär den nya moderna färjeterminalen effektiva och hållbara transportlösningar med större lagrings- och omlastningskapacitet samt intermodala transportanslutningar via en nybyggd järnväg. 

– Med Stockholm Norvik Hamns strategiska läge, toppmodern infrastruktur och stora möjligheter att lagra och omlasta skapar vi helt nya förutsättningar för våra kunder. Stena Line är varmt välkomna till Stockholm Norvik Hamn. Vi är väldigt glada för vårt mångåriga samarbete och att Stena Line väljer att satsa på Östersjöns nya storhamn, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholms Hamnar.