Order Nordic utökar sitt lager med 20 000 nya lagerplatser

Order Nordic fördubblar sin kapacitet till 40 000 lagerplatser.

Order Nordic, en av Nordens ledande distributörer av hemelektronik, bygger ut sitt befintliga AutoStore med hjälp av Element Logic och fördubblar därmed sin kapacitet till 40 000 lagerplatser. Order Nordics logistik- och lagerlösning med automationssystemet AutoStore erbjuder redan snabba och säkra leveranser. Och redan när man installerade sitt befintliga AutoStore 2018 var planen att snabbt och enkelt kunna skala upp lagerkapaciteten i linje med deras tillväxtstrategi. För att möta den tillväxt som bolaget haft under 2019 och framförallt 2020 har plockkapaciteten redan utökats med nio nya robotar och tre nya plockstationer för att bibehålla snabba och säkra leveranser till kunderna.

Under hösten 2020 kommer Order Nordic utöka sitt lager med 1900 kvadratmeter samt installera 20 000 nya lagerplatser i AutoStore för att tillgodose kundernas leveranskrav både inom retail- och e-handel på den nordiska marknaden.

– Vår tillväxt har under 2020 varit över förväntan samt att vi under våren inlett ett 3PL-sammarbete med e-handelsbolaget MinFot. Detta gör att vi nu, helt enligt vår tillväxtstrategi, behöver öka vår lagerkapacitet ytterligare. Då Element Logic vid tidigare installeringar visat på stort kunnande och leveranssäkerhet föll valet även denna gång på dem som leverantör säger Magnus Jönsson, Logistikchef på Order Nordic.

Även vid denna utbyggnad är det viktigt för Order Nordic att kunna skala upp kapaciteten ytterligare. Därför kommer det till exempel förberedas för ytterligare åtta plockstationer som kan sättas i bruk på kort tid. Installationen av de nya lagerplatserna i AutoStore sattes igång i slutet av augusti och planeras vara klart i mitten av oktober. 

– Vi är glada för förtroendet och att få jobba vidare med Order Nordic. Det är väldigt inspirerande att se hur snabbt Order Nordics behov av att utöka sin drift har skett. Vi ser fram emot att fortsatt hjälpa Order Nordic med att utveckla sin verksamhet, säger Marcus Rasmusson, Aftermarket Director på Element Logic Sverige.