Bubblerooms nya distributionscenter får automationslösning från Autostore

Marknaden för automatiserad lagerhållning i Sverige fortsätter att växa. Foto: Element Logic

Bubbleroom etablerar under 2022 ett nytt huvudkontor och distributionscenter i Borås på totalt 20 500 kvadratmeter. För att möta tillväxtplaner samt ökade leverans- och effektivitetskrav har Bubbleroom, tillsammans med sina samarbetspartners Logent och Element Logic, skräddarsytt en automationslösning från Autostore som är dimensionerad för att öka leveranskapacitet och effektivitet markant de kommande åren.

Varje dag packas och skickas tusentals order från Bubblerooms lager i Borås. Företaget driver idag en av Nordens största onlinebutiker inom mode och har under de senaste åren befunnit sig i en fas av kraftig tillväxt. För att bättre kunna möta framtidens logistikutmaningar väljer de nu att investera i AutoStore för en automatiserad lagerlösning. När Bubbleroom nästa år flyttar verksamheten från sina gamla lokaler i Borås till sitt nya lager på 20 500 kvadratmeter, markerar det en storsatsning för e-handelsbolaget.

– Det här är ett väldigt stort steg för oss med flytt av både kontor, lager och fotostudio till nya toppmoderna lokaler. Logent och Element spelar i toppdivisionen inom logistik och lagerautomation och är idealiska partners för oss när vi nu tar nästa steg i vår resa, säger Joel Sandberg, COO på Bubbleroom, i ett pressmeddelande.

Element Logic står för leveransen av AutoStore-lösningen som initialt innehåller 40 plockrobotar, 41 000 bins, 12 karusellportar samt ett conveyor- och sorteringssystem. Systemet är designat för att klara mer än 1100 orderrader per timme och kommer skalas upp successivt för att möta kommande tillväxt.

– Marknaden för automatiserad lagerhållning i Sverige fortsätter att växa och vi är glada att kunna erbjuda Bubbleroom ett modernt logistikcenter. På oss ställer det krav att leverera i tid och se till att igångsättningen och den löpande driften fungerar på bästa möjliga sätt, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic.

– Logents erfarenhet och kompetens inom design, implementering och optimal drift av automatiserade e-handelslösningar gör stor skillnad för våra kunder och vi är övertygade att med den nya lösningen på plats kommer Bubbleroom vara riktigt konkurrenskraftiga att stärka den ledande positionen inom sin nisch, säger Eric Sandgren, Vice President Business Development på Logent.