Tallink Silja startar trafik på sträckan Stockholm-Visby

Silja Symphony startar resor mellan Stockholm och Visby. Foto: Silja Line

Efterfrågan på resor och upplevelser i närområdet har ökat kraftigt till följd av Coronapandemin och Utrikesdepartementets reseavrådan. Detta tar Tallink Silja nu fasta på och börjar erbjuda kryssningar mellan Stockholm och Visby med sitt flaggskepp Silja Symphony under juli månad.

På grund av den rådande Coronakrisen har många svenskar fått se sina sommarplaner gå om intet, längre resor måste ställas in och många känner sig osäkra på hur man kan resa på ett säkert sätt. Men samtidigt som långväga resor avbokas finns det ett stort sug efter att resa och uppleva vacker miljö, god mat och underhållning tillsammans med nära och kära. Därför har Tallink Silja nu beslutat att för första gången någonsin sätta in sitt flaggskepp Silja Symphony till en av Sveriges mest älskade destinationer – Visby. Kryssningarna kommer att gå via Mariehamn och pågå under åtminstone juli månad.

– Gotland är ett väldigt omtyckt resmål för många svenskar, det visade inte minst det faktum att trycket på färjebolaget Destination Gotlands hemsida blev så hårt att sajten kraschade när regeringen meddelade att de inhemska reserestriktionerna hävs. Med Östersjöns pärla Silja Symphony till Vibsy kan vi dessutom erbjuda något mer än bara en ren transport till ön. Hos oss får gästerna en riktig skärgårdsupplevelse, god mat, dryck och underhållning på vägen. Och, inte att förglömma, möjligheten att handla taxfree, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att för första gången få erbjuda våra kunder att kryssa till Visby. Det står klart att många vill ”hemestra” nu, och en skärgårdsresa på Östersjön är ett utmärkt sätt för människor att påbörja det inhemska resandet på ett ansvarsfullt sätt. På våra fartyg har vi gott om utrymme och därmed möjlighet till social distans, noll procent återcirkulerande luft, alla passagerare har en egen hytt, det finns utbildad sjukvårdspersonal ombord och alltid en hamn nära, säger Marcus Risberg.