Stena Danica återvänder till sommaren

Stena Danica återupptar trafiken. Foto: Stena Line

Som en följd av drastiskt minskade passagerarvolymer på grund av COVID-19 och de reserestriktioner som införts i flera länder har färjerederiet Stena Line sedan mitten av mars tvingats ta flera drastiska och tuffa beslut. Ett av dessa är att lägga fartyget Stena Danica vid kaj och istället trafikera linjen Göteborgs-Frederikshavn med endast de två mer fraktfokuserade RoPax-fartygen Stena Jutlandica och Stena Vinga.

Nu meddelar Stena Line att Stena Danica kommer att återvända i trafik från 1 juli och tillfälligt ersätta det mindre fartyget Stena Vinga under sommarmånaderna juli och augusti.

– Vi ser ett ökande intresse och förbättrat bokningsläge för våra dagsturer till Danmark och sätter därför in Stena Danica i trafik igen tillfälligt under sommarens högsäsong. För att vi ska kunna erbjuda våra gäster en säker resa med social distansering har vi bland annat reducerat antalet passagerare per avgång samt infört flertal åtgärder för ökad säkerhet ombord, säger Carl Mårtensson, Presschef på Stena Line.