DSV kör för Clas Ohlsons butiker i Norge

Kör transporter med bil och via järnväg från Clas Ohlsons lager i Insjön till Clas Ohlsons butiker i Norge. Foto: DSV

Som ett led i satsningen på hållbara transportlösningar har Clas Ohlson valt att ingå ett samarbete med DSV Road för transporter till sina butiker i Norge. DSV har fått utökat förtroende i form av transporter med bil och via järnväg från Clas Ohlsons lager i Insjön till Clas Ohlsons butiker i Norge.

– Vi har haft möjlighet att möta rätt personer vid rätt tillfälle genom hela upphandlings-processen, vilket skapat ett starkt förtroende för DSV. De visade även ett stort engagemang, både avseende produktionsupplägg och hantering av dagliga leveranser samt med sina klimatsmarta transportalternativ med reducerad miljöpåverkan. I slutändan var valet tämligen enkelt”, säger Peter Bergestål, Head of Transport, Clas Ohlson.

– Avtalet är inledningsvis treårigt och innebär att en betydande del av våra transporter kommer utföras av lastbilar som körs med biodrivmedel alternativt via järnväg. Kombinationen medför att vi tillsammans minskar miljöbelastningen för transporter till våra butiker i Norge samt för eventuella returtransporter tillbaka till Insjön.

– För DSV innebär samarbetet en väldigt uppskattad möjlighet att växa ytterligare tillsammans med Clas Ohlson. Genom att kunna erbjuda intressanta alternativ för en reducerad miljöpåverkan samt kunna utveckla våra hållbara transportlösningar, får både Clas Ohlson och DSV möjlighet att stärka sina positioner inom våra respektive branscher, säger Christian Gerdtsson, Senior Director, Continent, Nordic & Procurement på DSV Road.