Hutchison Ports lanserar ny tjänst till Rotterdam

Rotationen för den nya tjänsten är Rotterdam-Stockholm-Hull-Rotterdam. Foto: Hutchison Ports

Nu kommer en ny tjänst att lanseras som direkt kopplar samman Hutchison Ports Stockholm med Rotterdam; Europas största containerhamn. Med denna nya tjänst är Hutchison Ports Stockholm kopplad till de många deepsea-tjänster från hela världen som anlöper Rotterdam varje vecka.

Sun Lines från TSG kommer att driva tjänsten för både närsjöfart och omlastningscontainrar. Rotationen är Rotterdam-Stockholm-Hull-Rotterdam. Det kommer att ge importörer och exportörer i Stockholm och Sveriges östkust en mängd effektiva förbindelser med såväl asiatiska som andra internationella marknader.

– Den nya tjänsten för de asiatiska marknaderna nära vår region och ger våra kunder fler alternativ och mer flexibilitet. Importörer och exportörer i Stockholm kan spara minst 4 dagar genom att använda denna snabba tjänst som direkt förbinder Stockholm med Rotterdam. Vår moderna toppmoderna terminal ligger vid havet för att möjliggöra snabba transittider och tillgång till inlandet av Storstockholmsmarknaden, säger Lawrence Yam, vd för Hutchison Ports Stockholm.

– Vi har sett behovet av denna tilläggstjänst under en tid och nu är den tiden inne. Att utgå från Sveriges nyaste hamn, Stockholm Norvik, känns som ett naturligt steg och helt i linje med vårt mål att stärka vår position inom ostkustsjöfarten, säger Eric Hjalmarsson, vd för TSG.