Transdev tar trafikledningen av sjötrafik i Stockholm

Transdevs dotterbolag vinner upphandling om trafikledning av sjötrafik. Foto:Transdev

Trafikförvaltningen i Stockholm meddelar att Transdevs dotterbolag, Blidösundsbolaget, tilldelats avtalet för trafikledningen Kollektiv sjötrafik. Avtalet är på åtta år. Idag är Transdev, genom dotterbolagen Blidösundsbolaget och Utö Rederi, den största aktören av upphandlad sjötrafik i Stockholms skärgård.

– Som den ledande aktören var det naturligt för oss att delta i upphandlingsprocessen och lägga anbud på trafikledningen. Vi är jätteglada över att vi fått Trafikförvaltningens förtroende och vi ser fram emot att utveckla sjötrafiken i regionen vidare. Vi kommer bland annat att implementera flera nya system för att säkerställa en effektiv trafikledning med god kvalitet, säger Peter Fyrby, vd Blidösundsbolaget.

I uppdraget ingår stöd för trafikplanering, samordningsansvar för produktion av digitala tidtabeller samt distribution av bryggtidtabeller, trafikinformation till resenärer och operatörer, trafikledning och navigationsstöd till fartygen, framtagande av navigationshjälpmedel som ledkort och uppdateringar till elektroniska sjökort, service och underhåll av Waxholmsbolagets sjösäkerhetsanordningar.