SLP bygger logistikanläggning i Helsingborg

Nicklas Schmidt SLP, Jimmy Tieu JTI Ventures, Filip Persson SLP. Foto: SLP

SLP har tidigare kommunicerat att man förvärvat ett cirka 29 000 kvadratmeter stort markområde vid Väla Södra i Helsingborg. SLP kan nu offentliggöra att den första aktören som kommer att etablera sig i anläggningen blir e-handelsaktören JTI Ventures.

– Vi är ett snabbväxande e-handelsföretag och har letat efter en lyhörd fastighetsägare som kan hjälpa oss med den anläggning vi behöver för att kunna fortsätta vår positiva utveckling. Tillsammans med SLP får vi möjlighet att göra detta i en modern logistikanläggning på ett mycket attraktivt läge i Helsingborg, säger Jimmy Tieu, vd på JTI Ventures.

Inflyttning i de nybyggda lokalerna är planerad till våren 2021, och de ytor som nu hyrs ut kommer att utgöra en del av en anläggning med närmare 14 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

– JTI Ventures är precis som SLP ett snabbt växande bolag och kommer initialt att hyra nästan 6 000 kvadratmeter i SLP i den anläggning vi uppför i Helsingborg. Intresset för den här typen av moderna logistiklägen är mycket stort, och det är klart att det är roligt att kunna erbjuda nya lokaler till ett bolag som har framtiden för sig, säger Nicklas Schmidt som är affärsutvecklare på SLP.