Hämtskåp allt populärare

ICA Supermarket i Järvsö tecknar avtal hämtskåp för sina nätmatskunder. Foto: StrongPoint

Nätmaten fortsätter att växa närmast explosionsartat och är den kategori inom e-handeln som växer snabbast. I takt med att nya kundgrupper kommer till, ser branschen nya behov och förväntningar växa fram, inte minst på flexibilitet. Flera av de stora kedjorna möter detta med bland annat hämtskåp – och först ut av alla Sveriges ICA-handlarna är ICA Supermarket Järvsö.

I en tidigare publicerad undersökning av YouGov på uppdrag StrongPoint framgår att möjligheten att själv få välja när man får eller kan hämta upp sin mat är ett av de viktigaste kriterierna vid val av nätmatsleverantör. Det är till och med viktigare än en snabb leverans. Och det ställer helt nya krav på handeln: ”Hämta var du vill, när du vill och hur du vill” är vad allt fler konsumenter förväntar sig.

Som första ICA-handlare i Sverige har ICA Supermarket i Järvsö tecknat avtal med StrongPoint om hämtskåp för sina nätmatskunder. Det är ett led i att möta de nya förväntningarna på ökad flexibilitet branschen märkt av. Hämtskåpet, vars unika fördel är att det klarar att förvara såväl frys, kyl- som rumstempererade varor, placerades ut under tisdagen.

– Det känns naturligtvis oerhört bra att kunna höja vår service ytterligare. Med skåpen kan vi till exempel utöka de tider då kunderna kan hämta sina leveranser. Hela tio kunder har lagt beställningar med upphämtning i skåpen redan första dagen, vilket är fler än vi trott, och de verkar nöjda, säger butikschef Markus Hedin.

– Vi är givetvis mycket glada över att få till ett samarbete om hämtskåp med vår första ICA-handlare. Vi vet ju att skåpen har varit en framgångsfaktor för andra kedjors e-handel och gläds åt att kunna erbjuda denna möjlighet till fler, säger Sven Calissendorff, Senior VP på StrongPoint i Sverige.

Sammanlagt har StrongPoint nu levererat drygt ett hundratal hämtskåp, förutom i Sverige har skåp levererats till Norge, Ryssland, Litauen, Estland och Italien.