AutoStore-lösning med zon för frysvaror installeras av StrongPoint

Multi-temperaturlösningen med AutoStore inkluderar tre temperaturzoner: rumstemperatur, kyla och frys. Foto: StrongPoint

StrongPoint har valts ut för att designa och installera världens första AutoStore-lösning specialbyggd för hantering av matvaror i tre temperaturzoner: rumstemperatur, kyla och nu också fryst. StrongPoint är AutoStores enda dagligvarufokuserade distributionspartner.

AutoStore har nyligen utvecklat en unik lösning för att automatisera lagring och plock av frysta varor. Tidigare har AutoStores lösningar endast täckt två temperaturzoner, kylda och rumstemperatur. De flesta dagligvaruhandlare har därför använt manuell plockning av frysta varor när de automatiserat sina e-handelstjänster, ett viktigt produktsegment för dagligvaruhandlare.

– Detta är en fantastisk dag för dagligvaruaktörer och livsmedelsgrossister som tittar på automatisering för att öka effektiviteten, eftersom de nu kommer kunna automatisera orderplock i alla tre temperaturzoner. Vi är stolta över att ha fått äran att installera en världsnyhet från AutoStore och ser fram emot att dra nytta av vår 35+ års erfarenhet av livsmedelshantering och dagligvaruhandel för att skapa världens första och bästa helautomatiska lösning för dagligvaror, säger StrongPoints CEO, Jacob Tveraabak.

– Hantering av matvaror är så annorlunda från alla andra detaljhandelssegment att vi ville säkerställa att vi hade tillgång till ett team som verkligen förstod våra unika utmaningar. Därför har vi valt att arbeta med StrongPoint. Vi är särskilt stolta över att bli första företag i världen som använder AutoStores ny stöd för frysta livsmedel, eftersom det innebär att vi kommer uppnå mycket högre effektivitet genom att nu automatisera det som hittills inte varit möjligt att automatisera, säger Jan Frode Johansen, medgrundare och CEO för DLVRY .