Säljer Postnords nya Helsingborgsanläggning till Logicenters

Säljer fastighet till Logicenters för 240 miljoner kronor, Illustration: Skanska

I november meddelande Skanska att man skulle utveckla en ny logistikanläggning på 30 000 kvadratmeter för Postnord TPL i Helsingborg. Bygget är planerat att stå klart i början av 2020. 

Nu står det klart att man säljer fastigheten till Logicenters för 240 miljoner kronor. 

– Vi är mycket glada över försäljningen. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Logicenters då vi tillsammans utvecklar över 50 000 kvadratmeter lokalyta på övriga platser i landet, säger Henrik Ahnström, chef projektutveckling, Skanska Fastigheter Göteborg, i ett pressmeddelande. 

Fastigheten ligger i Södra Väla, vilket ger ett bra logistikläge i anslutning till väg 11 och knutpunkten vid E4, E6 och E20. 

– Helsingborg är en av Sveriges knutpunkter när det gäller logistik, vilket gör oss glada över att investera i en anläggning här. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att bredda vår portfölj i hela Sverige. Anläggningen passar väl in i vår strategi att erbjuda lokaler i optimala lägen såväl som specifikationer av modern standard, säger Matthias Kettelhoit, commercial head, Logicenters.