Arriva sätter in nya bussar på Ekerö

Arriva sätter in 65 nya och uppgraderade bussar på Ekerö. Foto: Arriva

De nya modernare bussarna som ska trafikera Ekerö rullar nu succesivt in till Ekerö-depån för att stå startklara när Arrivas nya avtal börjar gälla. Totalt ska 17 helt nya bussar gå i trafik, och 48 bussar blir uppdaterade och uppfräschade både på in- och utsidan.

Med de 17 helt nya bussarna blir tillgängligheten för synskadade resenärer bättre. Idag finns taktila plattor på hållplatserna som vägleder synskadade till att stå på rätt plats vid ombordstigning. På de nya bussarna installeras också taktila ledstänger för att markera dörrarna och underlätta av- och ombordstigningen ytterligare.

– Vi är glada för att vi fått förnyat förtroende att ansvara för stadstrafiken på Ekerö. Det är ett kvitto på att vårt arbete med att utveckla den svenska kollektivtrafiken, med motiverad personal och modern teknik, uppskattas, säger Henrik Skogh, trafikchef Ekerö hos Arriva Sverige.

Arriva Sverige har drivit trafiken på Ekerö sedan 2009. Trafiknämnden i Stockholms läns landsting har gett Arriva fortsatt förtroende att köra busstrafiken på Ekerö i 10 år till. Nya avtalet börjar gälla den 21 juni 2019.