Nova Bus levererar upp till 600 bussar till Chicago

CTA bedriver kollektivtrafik i Chicago och 35 omgivande förorter. Kontraktet med Nova Bus hjälper till att modernisera bussflottan och därmed kunna erbjuda bättre service till kunderna och minska underhållskostnaderna. Foto: Chicago Transit Authority (CTA)

Nova Bus, ett dotterbolag till Volvo Buses, en av de ledande tillverkarna av stadsbussar i Nordamerika, har bekräftat att Chicago Transit Board har godkänt köpet av 600 nya bussar från Nova Bus.

Bussarna kommer att tas i bruk av Chicago Transit Authority (CTA) - som är det näst största kollektivtrafikföretaget i USA.

Beslutet innebär att minst 100 bussar kommer att köpas, med möjlighet att köpa ytterligare 500 bussar. Detta innebär att CTA kan fortsätta erbjuda en säker och pålitlig service och successivt ersätta de äldsta bussarna i bussflottan i framtiden. CTA räknar med att de första prototyperna kommer fram under de kommande månaderna och att de första leveranserna kommer att ske i början av 2022.

- Vi är mycket nöjda med att Nova Bus har tilldelats detta viktiga kontrakt och vi gratulerar dem till denna enastående prestation. Detta är ytterligare ett erkännande av Québecs expertis inom transportområdet. Québec är världsledande inom hållbara transportlösningar, och vi fortsätter att aktivt stödja Nova Bus i deras arbete, säger Martine Hébert, representant för Québec.

- Detta beslut från en nöjd kund är ytterligare ett stort steg framåt för Nova Bus och för regionens transportkluster, säger Garry Douglas, president för North Country Chamber of Commerce.

 CTA: s bussystem består av 140 linjer och mer än 25 000 resor görs dagligen. Nästan 12 000 busshållplatser står till de resandes förfogande i hela Chicago-området. CTA: s busslinjer betjänar lokala samhällen, transporterar människor över hela staden och erbjuder också flera expresstjänster.