Konecranes levererar hamnkranar till Nigeria

Konecranes effektiviserar hamnverksamheten på Tincan Island Container Terminal Limited i Lagos. Foto: Konecranes

Konecranes kommer att leverera två mobila Konecranes Gottwald Model 7-hamnkranar till Tincan Island Container Terminal Limited, TICT, i Lagos, Nigeria. Ordern bokades i januari 2021 och understryker Konecranes engagemang för att hjälpa kunder och industrier att växa och utvecklas så att de kan bedriva sin verksamhet på ett mer effektivt, hållbart och säkert sätt.

Den långvariga kunden TICT, ett dotterbolag till Bolloré Africa Logistics (Bolloré) som är det största transport- och logistikföretaget i Afrika, gjorde beställningen på grund av en förväntan på ökad  containertrafiken från 2021 och framåt. De nya kranarna, som levereras i augusti 2021, låter också TICT betjäna större fartyg.

– Linjefartygens krav utvecklas hela tiden, vilket ger behov av kranar med högre prestanda, flexibel lasthantering och kapacitet för dubbla containerlyft när större fartyg anländer allt oftare till vår hamn. Vi har alltid haft utmärkta erfarenheter av Konecranes utrustning. Vi är glada över att kunna lägga till ytterligare två Model 7-kranar till vår anläggning, säger Etienne Rocher, vd för TICT.

– Dessa kranar ökar storleken på TICT:s flotta av mobila Konecranes Gottwald-hamnkranar till tolv, vilket ger TICT kapacitet att förkorta fartygens vistelse i hamnen genom ökad operativ effektivitet. Den här beställningen visar på styrkan i vårt långsiktiga partnerskap med Bolloré, där vi arbetar med företaget vid deras anläggningar världen över medan de fortsätter att växa, säger Andreas Czwalinna, Regional Sales Manager, Konecranes Hamnlösningar.

De nya kranarna kommer att användas av TICT i Tincan-området i Lagos hamn, där de ska hantera containrar tillsammans med en flotta bestående av sex Model 4, två Model 6 och två andra mobila Konecranes Gottwald Model 7-hamnkranar som redan finns på plats.