Konecranes tar order för Bahamas

Nassau Container Port har beställt en mobil hamnkran av Konecranes. Foto: Konecranes

Arawak Port Development APD/Nassau Container Port, NCP ägs av offentliga och privata aktörer och har i uppdrag att möjliggöra tillväxt för hamnen och affärsverksamheten i regionen. NCP-verksamheten har som den största containerhanteringsverksamheten i Nassau, Bahamas en viktig roll för uppdraget. Genomströmningen har återhämtat sig till samma nivåer som innan pandemin, och NCP förväntar sig att trenden ska fortsätta. Därför bestämde de sig för att investera i en ny kran med den avancerade teknik som krävs för att öka kapaciteten och samtidigt ta dem vidare på vägen mot elektrifiering.

– Terminalutveckling är en kontinuerlig process och vi är intresserade av bästa möjliga lyftutrustning som passar våra behov både nu och i framtiden. Konecranes kunde erbjuda oss en hybridlösning med hög prestanda som var enkel att anpassa och hjälpte oss att skapa ännu mer kapacitet medan vi gör hamnen redo för markbunden ström och ännu högre energieffektivitet. Vi uppskattar också Konecranes digitala tjänster, som ger djupgående insikter om kranens prestanda och skick, säger Dion Bethel, vd och finansdirektör för APD.

För djupare insikter om hur kranen fungerar valde NCP Truconnect-fjärrövervakning med kundwebbportalen yourKonecranes.  Kranen skickar sina data via en säker mobilanslutning till Konecranes molntjänst, tillgänglig via yourKonecranes . Här får kunderna fullständig översikt över sin kran med information som kranens exakta position på kajen, bränsleförbrukning och hanteringsprestanda, även om kranen är offline. NCP kan erhålla en detaljerad analys av varje lastcykel och diagnostikmeddelande.

– Mobila Konecranes Gottwald Generation 6--hamnkranar har fått utmärkt rykte världen över tack vare de många fördelar de ger åt hamnanläggningarna. Vi är glada över att NCP har valt oss för sin nya containerhanteringskran när de utvecklar sin terminal. Den här ordern understryker deras förtroende för tekniken i Generation 6-kranen med sin höga produktivitet, tillförlitlighet och ekoeffektivitet, säger Alan Garcia, Sales Manager, Hamnlösningar, Konecranes.