Konecranes levererar komplett lösning för containerhantering

Konecranes levererar 18 automatiska staplingskranar till World London Gateway. Foto: London Gateway

Konecranes levererar 18 automatiska staplingskranar försedda med Konecranes automatiseringsteknik till DP World London Gateway. London Gateway, som drivs av DP World, är Storbritanniens snabbast växande djuphavscontainerterminal. Terminalen ligger vid Themsen cirka 25 kilometer från centrala London och har en ambitiös tillväxtplan med automatisk containerhantering i centrum. Nu har terminalen vänt sig till Konecranes för att förverkliga sina ambitioner.

London Gateway använder för tillfället en flotta med 60 automatiska staplingskranar som inte är tillverkade av Konecranes.

– Konecranes förmåga att integrera den nya flottan av automatiska staplingskranar med vår existerande flotta enligt en exakt tidtabell var centralt för vårt val. Automationstekniken är beprövad och nyckelindikatorerna är definierade. Konecranes har en imponerande historia av att leverera automatisering inom containerhantering och vi är övertygade om att de har den expertis som krävs för detta komplicerade arbete, säger Andrew Bowen, Director of Operations på London Gateway Terminal.

Integreringen av London Gateways befintliga flotta med de nya automatiska staplingskranarna från Konecranes ska genomföras i noga planerade faser. Den första omgången om åtta kranar ska levereras tredje kvartalet 2023. Resterande 10 kranar från Konecranes levereras första halvåret 2024. Integreringsarbetet kommer omfatta ersättning av de befintliga fjärrstyrningsstationerna och installation av ett nytt flottledningssystem med verktyg som övervakar prestandan.

– Den nya flottan av automatiska staplingskranar kommer att förses med Konecranes egen automatiseringsteknik. I detta ingår även automatiserad hantering av containrar på lastbilar. Tekniken bygger på Konecranes kalibreringsfria lösning, som möjliggör träffsäkerhet och minskar antalet undantag som fjärroperatören måste hantera. Det nya flotthanteringssystemet implementeras för både de befintliga automatiska staplingskranarna och de nya från Konecranes, vilket harmoniserar hela den flottan, säger Mattias Karlsson, Sales Director på Konecranes Hamnlösningar.