Tyska startup-bolaget KoRo väljer Descartes WMS för e-handel

E-handlarna måste kunna skala upp sin verksamhet, säger Dirk Haschke, VP & General Manager E-commerce på Descartes. Foto: Descartes

Coronapandemin har resulterat i flera utmaningar för företagen. En av dessa utmaningar är det ökade trycket på e-handel. Ett företag som har fått anpassa sin verksamhet är det tyska startup-bolaget KoRo Handels GmbH, leverantör av kvalitetsmat direkt från producent till konsument. Genom att implementera Descartes specialanpassade WMS för e-handel, har KoRo lyckats förbättra och effektivisera sin e-handel avsevärt.

KoRo Handels GmbH är ett tyskt startup-företag inom livsmedelssektorn direkt från producenten till slutkonsumenten. Nu väljer företaget Descartes WMS för e-handel, för att bättre kunna hantera kundernas ökade efterfrågan.

– Effekterna av covid-19-pandemin har lett till en ökad efterfrågan hos våra kunder. Vår lösning kunde inte hantera den stora ökningen, vilket resulterade i försenade leveranser och att vår kundserviceavdelning svämmade över av frågor och beställningar. Vi var därför i akut behov av en ny lösning, och på bara 30 dagar lyckades vi implementera Descartes WMS för e-handel. På så sätt kan vi nu hantera den ökade efterfrågan och förbättra kundnöjdheten. Nu skickar vi cirka 30 000 paket per månad och även under de mest intensiva dagarna skickas paketen iväg samma dag, säger Biggy Le, processchef på KoRo.

Descartes WMS för e-handel automatiserar hela e-handelsprocessen – från den inledande varumottagningen till leverans och returhantering. Den snabba implementationen gör det möjligt för små till medelstora återförsäljare att skala upp sin verksamhet och hantera det växande behovet av e-handel.

– Vi är glada över att vår lösning hjälper KoRo att förbättra kundupplevelsen, minska arbetsbelastningen och ökat antalet lyckade leveranser. Våra e-handelslösningar kan enkelt anpassas utefter kundernas unika och komplexa krav och integreras med ett brett utbud av interna system, kundvagnar och marknadsplatser. Detta för att återförsäljare ska kunna skala upp sin e-handelsverksamhet på ett lönsamt och smidigt sätt, säger Dirk Haschke, VP & General Manager E-commerce på Descartes.