Nya tullregler i EU

Tullverket har godkänt Descartes tullösning för det nya importsystemet TESS. Foto: Descartes

Nu pågår ett förändringsarbete för hur företag i hela Europa lämnar tulldeklarationer till tullmyndigheter. Det är därför viktigt att förbereda sig inför de förändringar som kommer inom ramen för UCC, Union Customs Code. Descartes, systemleverantör med lösningar inom Tullhantering, Ruttoptimering och Transport Management, att man som systemleverantör har blivit godkända av Tullverket för det nya importsystemet TESS.

Tullverket har godkänt Descartes tullösning för det nya importsystemet TESS, vilket är en del av de förändringar som kommer inom ramen för UCC, Union Customs Code. Descartes tullösning GCT, Global Customs and Transport, är godkänt av Tullverket för SCTS-IMPORT.

Vi är stolta att kunna meddela att vi som systemleverantör har blivit godkända av Tullverket för det nya importsystemet TESS. Det innebär att Tullverket har godkänt att våra tester för det specifika meddelandet var korrekt vid testtillfället. Vi gör nu övergången till det nya importsystemet hos utvalda pilotkunder, innan vi rullar ut systemet för alla våra kunder, säger Ghassan Rassoul, nordisk Product Manager på Descartes.

Tullverket har sedan tidigare meddelat att det gamla importsystemet kommer att fungera fram till den 31 december 2022, vilket innebär att alla förändringar måste vara implementerade innan årsskiftet. Till företagens hjälp har Descartes samlat alla nya processer och datum för de kommande förändringarna i en eBok.