HSB och Volvo Car Mobility i nytt samarbete för delad mobilitet

M, Volvo Car Mobilitys nya rikstäckande avtal med HSB ger medlemmar, medarbetare tillgång till bil dygnet runt och en mobilitetslösning när HSB bygger nya bostäder. Foto: M

HSB har ingått ett nationellt avtal med Volvo Car Mobility för att kunna erbjuda delad mobilitet med M, ett smartare och mer hållbart sätt att ha bil. Avtalet omfattar alla HSBs medlemmar och medarbetare inom HSBs bolag som behöver köra i tjänsten. Dessutom kommer M’s tjänst att ingå i samband med att HSB bygger nya bostäder.

Det nya rikstäckande avtalet mellan HSB och Volvo Car Mobility är unikt till sin omfattning som ger både privatpersoner och företag tillgång till bil dygnet runt. Alla HSBs medlemmar och bostadsrättsföreningar får ett förmånligt alternativ till privat bilägande, samtidigt som bolag inom HSB får möjlighet att ansluta sig till avtalet så att anställda kan använda M för resor i tjänsten. Dessutom har HSB möjlighet att använda M som mobilitetslösning när HSB bygger nya bostäder.

HSB har sedan starten 1923 varit med och tagit ansvar för samhällsutvecklingen. HSB arbetar för att minska klimatpåverkan från byggande och öka hållbart resandet till och från boendet. Det nya samarbetet med M, Volvo Car Mobility ger boende tillgång till bildelning som ett sätt att dela på och använda resurser effektivare. Dessutom frigör man värdefullt utrymme. 

En parkering tar upp ungefär 25 kvadratmeter, räknat med utrymmet som behövs för att köra in och ut på platsen. Genom att erbjuda delad mobilitetstjänst kan man bygga färre parkeringsplatser och frigöra ytor för människor att röra sig fritt och på ett mer hållbart sätt. M:s unika och intelligenta teknologi gör det möjligt att snabbt lära sig och dra slutsatser av kundernas körmönster och behov, och optimera flottan dynamiskt. Resultatet är både högre tillgång för kunderna och ett mer effektivt och hållbart användande av resurser.

– Vi vill lyfta fram delade mobilitetstjänster som ett alternativ till privat bilägande. Med M får våra föreningar och medlemmar ett smart och bekvämt sätt att ha bil när man behöver en, och samtidigt slippa kostnader och ansvar för en egen bil. Framför allt är det viktigt för oss att driva en förändring mot mer hållbara alternativ, att varje bil används av flera är bättre för både miljön och klimatet, säger Jane Svensk som är kategoriansvarig inköpare på HSB Affärsstöd.