Lagerkungen öppnar förrådsanläggning i Visby

Verksamheten kommer ske i en helt nybyggd lokal. Foto: Lagerkungen

Lagerkungen har tecknat ett nytt franchiseavtal för en ny förrådsanläggning i Visby som beräknas öppna under våren 2021. Den nya förrådsanläggningen kommer att drivas och ägas av två gotländska företagare, Robin Söderberg och Filip Klang, och verksamheten kommer ske i en helt nybyggd lokal på A7-området med omedelbar närhet till det stora bostadsområdet som under de senaste åren har växt och håller på att växa fram. Anläggningen kommer att ha en totalyta på 1.800 kvdratmeter fördelat på tre plan.

Behovet av extra förvaringsutrymme för både privatpersoner och företag har under de senaste åren ökat och spås även framåt att fortsätta göra så.

Lagerkungen har i och avtalet tecknat totalt fem Franchiseavtal och den första av dessa anläggningar beräknas öppna runt årsskiftet och resterande öppningar kommer ske löpande under perioden januari till april 2021. De orter som avtal hittills tecknats för är, förutom Visby, Borlänge, Karlstad, Gävle och Uddevalla. Lagerkungen driver sedan 2013 en förrådsanläggning i egen regi på  i Visby.

– När det stod klart att vi skulle få köpa tomten på A7-området visste vi att det var en anläggning för förrådsuthyrning vi ville bygga och i samband med det hittade vi också Lagerkungen som hade ett franchisekoncept som var intressant och redan efter den första kontakten kändes det rätt för oss att göra detta i samarbete med Lagerkungen, säger Robin Söderberg.

– Vi fick ett stort förtroende och en väldigt bra support av Lagerkungen redan från första mötet och det är ju lite extra häftigt att dom, precis som vi, är från Gotland. Nu ser vi fram emot att få vara med på den spännande resan som både vi själva, med vår nybyggda anläggning, och Lagerkungen, med sitt växande franchisekoncept, skall göra framöver, tillägger Filip Klang.

– Jag är väldigt glad att Robin och Filip väljer att göra detta tillsammans med oss. Lagerkungen letar efter franchisetagare över hela landet och så blir vi helt plötsligt kontaktade av två unga gotlänningar som vill bygga och öppna en helt ny förrådsanläggning i Visby vilket känns i det närmaste osannolikt men otroligt kul. Vi är inne i en spännande och expansiv fas där många kompetenta personer runt om i landet visar intresse för att bli franchisetagare hos Lagerkungen, avslutar Jörgen Gomander, etableringsansvarig för Lagerkungen.