Schenker Logistics etablerar sig 
i Sörred Logistikpark


Sörred Logistikpark har ett attraktivt logistikläge i Torslandaområdet. Foto: Platzer

Satsningen på en ny logistikbyggnad i Sörred Logistikpark innebär att Schenker Logistics fortsatt kan möta den höga efterfrågan på sina tjänster på den svenska marknaden.

– Det är väldigt inspirerande att idag kunna berätta om vårt nästa stora steg på vår tillväxtresa. Det följer den strategiska plan vi på Schenker Logistics utformat och arbetat efter under ett antal år och där vi kunnat uppvisa en väldigt god tillväxt med både nya och befintliga kunder. Etableringen i Sörred Logistikpark passar väldigt väl in i vår strategi samtidigt som fastighetens utformning och geografiska läge ger oss precis de fördelar vi söker, säger Håkan Nydén, ceo Schenker Logistics & Head of Contract Logistics Cluster SE/DK.

Sörred Logistikpark har ett attraktivt logistikläge nära fordonsindustrin och Göteborgs hamn i Torslandaområdet. Under det första halvåret 2022 har JV-bolaget hyrt ut 77 200 kvadratmeter av logistikparkens totala 135 000 kvadratmeter. Kvarvarande ytor består av två byggnader om 30 000 kvadratmeter respektive 15 000 kvadratmeter, samt 13 000 kvadratmeter i byggnaden som nu utvecklas i och med affären med Schenker Logistics.  

– Avtalet med Schenker Logistics är mycket glädjande. Vi är glada över att få vara en del i Schenker Logistics framgångar. Sedan den 1 januari i år har vi tecknat tre hyresavtal om totalt 77 200 kvadratmeter vilket visar på den stora efterfrågan vi har för etableringar i området. Vi har nu cirka 60 000 kvadratmeter kvar att hyra ut, sedan är det fullt, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

– Vi är glada över att kunna välkomna Schenker Logistics som hyresgäst och att vi genom uthyrningen möjliggör att de kan fortsätta växa på den svenska marknaden. Uthyrningen är ännu ett styrkebesked för Sörred Logistikpark och visar att vi tillsammans med Bockasjö har skapat en långsiktig, hållbar och attraktiv produkt på Sveriges bästa logistikläge, säger P-G Persson, vd på Platzer.