Scanlog etablerar sig i norra Norrland

Scanlog fortsätter sin satsning på norra Sverige. Foto: Scanlog

Det svenska logistikföretaget Scandinavian Logistics Partners, Scanlog, fortsätter sin satsning på norra Sverige och etablerar ett nytt försäljningskontor i Skellefteå. Det blir Scanlogs första kontor utanför de tre storstadsregionerna och det fjärde i Sverige, tidigare i höstas öppnade man också ett kontor på Gardermoen utanför Oslo.

– Inte minst pandemin och följdverkningarna av oroligheterna i både vår närhet och i världen generellt har visat att de globala försörjningskedjorna är sårbara, säger Lars Widelund som ansvarar för det nya kontoret som Senior Business Development Manager på Scanlog.

– Att befinna sig i den geografiska utkanten av Europa gör utmaningarna ännu större. Betydelsen av en kreativ och ansvarsfull logistikpartner kan därför inte överskattas och jag ser verkligen framemot att göra något som nu på riktigt kan skapa mervärde för det regionala näringslivet.

– Vi är fantastiskt glada över att få möjlighet att bistå industrin och handeln i Norr- och Västerbotten i den gröna omställningen. Scanlogs fokus på hållbara internationella transportlösningar där järnväg och sjö nyttjas för långväga transporter, där lastbilar med alternativa bränslen används för distribution och där flygfrakt när den verkligen behövs alltid klimatkompenseras, går hand i hand med de ambitioner som tydligt tar sig uttryck i utvecklingen i norra Sverige, säger Scanlogs styrelseordförande och grundare Mathias Wideroth.

Scanlogs kontor återfinns på Åkarnas hus i Skellefteå.