Stockholms Hamn tillsätter ny vd

Magdalena Bosson blir ny vd för Stockholms Hamn. Foto: Stockholms Hamnar

Den första december utsåg styrelsen för Stockholms Hamn Magdalena Bosson till vd för bolaget. Magdalena har en bred och gedigen erfarenhet genom sina tidigare roller som bland annat trafikdirektör i Stockholms stad, vd för Familjebostäder, länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Stockholm, kommundirektör i Huddinge och nu senast som stadsdirektör i Stockholm.

– Det är med stor glädje jag kan meddela att Magdalena Bosson blir vd för Stockholms Hamn. Hon har en lämplig bakgrund med lång erfarenhet av att driva infrastrukturfrågor och leda politiskt styrda organisationer, säger Clara Lindblom (V), styrelseordförande Stockholms Hamn.

– Jag har följt hamnens utveckling genom mina tidigare roller och är oerhört glad över att nu tillträda som vd för Stockholms Hamn. Att utveckla vital infrastruktur för hållbara transporter till och från Stockholmsregionen tillsammans med våra kunder och medarbetare ska bli oerhört roligt, säger Magdalena Bosson, tillträdande vd Stockholms Hamn.

Thomas Andersson, som har varit vd för Stockholms Hamn i fyra år, går nu vidare och blir förvaltningsdirektör på exploateringskontoret i Stockholms stad.

– Det har varit intensiva och spännande år. Att få vara med och öppna Stockholm Norvik Hamn, navigera under pandemi och kristider samtidigt som verksamheten utvecklas med både viktiga hållbarhetsprojekt och nya kunder har varit oerhört givande. Ett stort tack till alla engagerade medarbetare och kunder för ett gott samarbete, säger Thomas Andersson.

Thomas lämnar Stockholms Hamn under december, Alexandra Lindström som är chef för ekonomi och affärsstöd på bolaget går in som tillförordnad vd till den första januari när Magdalena tillträder.