Stockholm Airports tillsätter ny chef

Karl Eklund tillträder som ny chef för Stockholm Airports och tillika som flygplatschef för Stockholm Arlanda. Foto: Swedavia

Swedavia utser Karl Eklund till ny flygplatschef för Stockholm Airports och tillika flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport på Swedavia. Karl Eklund har en gedigen erfarenhet från tidigare ledarroller och uppdrag inom branschen. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2023.

Karl Eklund har idag i rollen som vice vd för SAS Ground Handling Sverige även ansvar för affärsområdet Passenger Handling & Commercial. Tidigare har han bland annat varit försäljningschef för SAS totala digitala försäljning samt försäljningschef för Online & fritidsresebyråer i Skandinavien. Han har också haft befattningar inom Eniro och Servisair.

– Det är en viktig rekrytering som har landat. Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Karl välkommen till Swedavia i början av nästa år. Med sitt kunnande om flygbranschen, Arlanda i synnerhet och med ett omvittnat gott ledarskap kommer han att bidra till Stockholm Airports och Swedavias utveckling på ett fantastiskt sätt, säger Peder Grunditz, COO för International Airports, på Swedavia.

– Att bli en del av Swedavia känns fantastiskt. Jag ser Swedavia som ett modernt företag som är i ständig rörelse, ständigt på väg framåt. Det känns givetvis väldigt bra att komma ombord tidigt på året, Arlanda står inför stora leveranser och uppgifter under nästa år. Viktigast blir att vara redo för sommarens stora resenärs- och trafikökning, säger Karl Eklund, tillträdande chef för Stockholm Airports och tillika flygplatschef Stockholm Arlanda Airport, på Swedavia och fortsätter:

– Bromma Stockholm Airport är en ny bekantskap för mig. Jag ser verkligen fram emot att få möta alla medarbetare och samarbetspartners som jobbar där och lära mig mer om flygplatsens utmaningar och möjligheter framöver.