Verdion stärker sin tekniska expertis i Norden

Verdion ansluter Simon Davies i sitt team i Sverige. Foto: Verdion

Verdion, utvecklare av logistikfastigheter över hela Europa, meddelar idag att företaget har anställt Simon Davies i sitt team i Sverige. Därmed stärker Verdion ytterligare sin närvaro och tekniska expertis i Norden, vilket understryker företagets ökande satsning i regionen.   

Simon kommer att inneha rollen som Technical Development Manager och arbeta med ett antal svenska projekt, inklusive Verdions utveckling av toppmoderna logistikanläggningar i Rosersberg och Jönköping, som innefattar en spekulativ logistikyta på över 33 000 kvadratmeter. 

 Simon har varit baserad i Stockholm sedan 2013 och kommer närmast från Aurora, där han var projektledare och Director för Stockholmsregionen. Som en del av detta var han ansvarig för företagets Due Diligence-tjänster inom främst logistik. Dessförinnan arbetade han med att hjälpa arkitekt- och ingenjörskonsultföretaget SSH med dess Dubai-etablering.

Simon har även vana av att leda stora tekniska team genom mycket komplexa utvecklingsprojekt för statliga förmögenhetsfonder och institutionella investerare, samt bred erfarenhet av att anpassa och utrusta byggnader åt internationella företagshyresgäster, inklusive Google och Deloitte i Sverige.

– Simon har lång global erfarenhet av utveckling och konstruktion, samt av att arbeta nära hyresgäster, finansiärer och lokala team kring utformning och leverans av högkvalitativa anläggningar. Med tanke på vår snabba utvecklingstakt här i Sverige, så kommer Simon att vara avgörande för att stödja teamet att hålla programmet och upprätthålla de höga standarderna för teknisk expertis, hållbarhet och energieffektivitet som Verdion är stolta över och våra hyresgäster förväntar sig, säger Mani Hemmaty, Technical Director i Sverige för Verdion.