Scania tillsätter ny chef för Produktion & Logistik

Marcus Holm har utsetts till chef för Produktion & Logistik och medlem av Scanias verkställande ledning. Foto: Scania

Marcus Holm för närvarande verkställande direktör för Scania Danmark, har utsetts till chef för Produktion & Logistik och medlem av Scanias verkställande ledning från och med den 1 februari 2023. Han rapporterar till Christian Levin, vd och koncernchef för Scania och Traton Group.

Sedan Marcus Holm började på Scania 1994 har han haft flera roller inom Forskning & Utveckling, produktion och vår kommersiella verksamhet, bland annat som platschef för hyttproduktionen i Oskarshamn och för chassi- and hyttproduktion i São Paulo, Brasilien. Han har haft sin nuvarande roll som verkställande direktör för Scania Danmark sedan 2017.

– Vi vill stärka upp Scanias produktion- och logistikverksamhet för att uppnå ökad effektivitet, i samband med att integrationen inom Traton Group accelererar. Marcus har bra förståelse för vår verksamhet och hela vårt flöde, och har även framgångsrikt drivit komplexa projekt. Med sin breda erfarenhet från produktion, utveckling och vår kommersiella verksamhet är han rätt person för den här uppgiften, säger Christian Levin.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Vi har ett bra team inom produktion och logistik och vi är på en spännande resa där vi både har en del utmaningar men också stora möjligheter framför oss, säger Marcus Holm.

Marcus Holm, född 1971, har en civilingenjörsexamen i maskinteknik, från Chalmers Universitet i Göteborg. 

I samband med detta kommer Scanias Industrial Operations enhet delas upp i; Produktion & Logistik samt enheten Forskning & Utveckling och Inköp. Anders Williamsson kommer fortsätta i sin roll som chef för Traton Group Industrial Operations och chef för Forskning & Utveckling och Inköp på Scania.