Beijer etablerar nytt centrallager i Eskilstuna Logistikpark

Beijer bygger 65 000 kvadratmeter centrallager i Eskilstuna Logistikpark. Foto: Logent

Tillsammans med Logent etablerar Beijer ett nytt centrallager med hög flexibilitet och skalbarhet för att möta framtida tillväxt samt utökat sortiment. Etableringen kommer att göras med ett stort miljöfokus tillsammans med Logent som exklusiv logistikpartner och fastighetsägaren CH Square i Eskilstuna Logistikpark. Det 65 000 kvadratmeter stora centrallagret kommer att vara uppdelat på kall- och varmlager samt ett automatiserat lagersystem. Det kommer också vara rustat för möjligheten att utvidgas med ytterligare 27 000 kvadratmeter vid senare tillfälle.

– Vi är väldigt stolta över förtroendet och att Beijer valt Logent som Logistikpartner för den här strategiska etableringen och för driften av lagret. Beijer har mycket höga ambitioner och mål, inte minst det gäller kundupplevelse. Det är inspirerande att få designa och implementera en dedikerad logistiklösning helt anpassad efter Beijers behov, säger Mats Steen, CEO Logent Group.  

– Som fastighetsägare vi ser fram emot ett bra samarbete med Logent/Beijer och tackar samtidigt för förtroendet att få genomföra denna etablering. Vi vet vad som krävs av fastigheten för att verksamheten skall bli effektiv både vad det gäller logistiklösningar och miljöanpassningar, säger Jan Lindberg Partner i CH Square.

– Det är mycket glädjande att Beijer tillsammans med Logent väljer att investera i en ny hållbar logistiklösning i Eskilstuna Logistikpark. Etableringen innebär många nya viktiga arbetstillfällen och vi hälsar Beijer och Logent varmt välkomna till Eskilstuna, säger David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik och Etablering.

Den utökade ytan med en logistiklösning helt anpassad efter Beijers behov ger nya möjligheter att kraftigt utöka centrallagrets sortiment för att kunna möta framtida expansion och ökade kundkrav.

– Våra kunder kommer få förbättrad service genom att få tillgång till ett betydligt bredare sortiment för leverans nästkommande dag och även möjligheten att kunna se aktuellt saldo på centrallagret. Upplägget skapar en win-win-situation för våra kunder och Beijers filialer och vi stärker vårt kunderbjudande, säger Henrik Ehrengren, Supply Chain Director på Beijer.

– Vi fortsätter att utveckla vårt kunderbjudande och öka vår leveranskapacitet i hela Sverige. Vi är väldigt glada över att vi nu tar nästa steg i vår tillväxtresa med större kapacitet på vårt centrallager. Ett nytt skräddarsytt centrallager ger också möjligheten till att öka vårt sortiment i hela landet och inte minst leverera snabbare till våra kunder, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial.

Beijers nya centrallager beräknas vara i drift under våren 2024 och kommer på sikt innebära ungefär 100 nya arbetsmöjligheter.