Åhléns nya centrallager invigt

Åhléns öppnar sitt robotlager på 37 500 kvadratmeter i Rosersberg. Foto: Bockasjö

Åhléns ställer om för att möta framtida kundbehov och att bli en fullskalig optikanal-spelare och här är företagets storsatsning på det nya automatiserade centrallagret i Rosersberg en viktig del. Det nya lagret i Rosersberg på 37 500 kvm är skyttelautomatiserat av Knapp och ska serva både butiker och e-handeln.

– Vår helt nybyggda lagerlokal i Rosersberg stod klar vid årsskiftet. Därefter har det pågått ett intensivt arbete med att installera hela automationen och bygga stallaget, vilket har gått bra och nu är testerna i full gång. Vi jobbar också med att sätta vår nya organisation och att rekrytera ny kompetens till nyckelroller som ska fortsätta utveckla morgondagens logistik tillsammans med oss, säger Sema Söderhäll, Chief Supply Chain Officer.

Åhléns investerar i den robotiserade automationslösningen av skyttelteknik för att möta ökande försäljningsvolymer och behov av effektivisering av lager-verksamheten för att kunna tillgodose framtida kundbehov. Det nya centrallagret kommer att möjliggöra snabbare, smidigare och effektivare leveranser för både e-handel och varuhus och ta företaget närmare målet att bli Sveriges ledande e-handlare med optimal fysisk närvaro.

– Vår nya lagerlösning är integrerad med ett flöde för både varuhus och e-handel som gör att vi blir mer flexibla och effektiva i att driva båda dessa affärer. Vi ska skapa marknadens mest attraktiva kundupplevelse både för våra e-handels- och varuhuskunder, säger Sema Söderhäll.