Stihl öppnar nytt centrallager på 58 000 kvadratmeter i Tyskland

Hellmann Worldwide Logistics kommer att sköta Stihls distribution. Foto: Stihl

Det internationella familjeföretaget Stihl banar väg för vidare expansion genom ett nytt centrallager på 58 000 kvadratmeter i Völklingen, Tyskland. På det nya centrallagret ska Sthil förvara och distribuera batteridrivna produkter samt den utrustning som tillverkas i bolagets fabrik i Tyrol, Österrike. Den nya logistik- och distributionsanläggningen väntas stå färdig i mitten av 2022 och vara i fullt bruk den i januari 2023.

– Det nya centrallagret kommer öka vår kapacitet avsevärt och säkerställa att våra kunder och marknader fortsätter att vara välförsedda, samtidigt som vi upprätthåller konkurrenskraftig logistik. Detta ger oss en idealisk position för fortsatt tillväxt inom Stihl-koncernen, säger Norbert Pick, Executive Board Member, Marketing and Sales, Stihl.

Det nya centrallagret blir Stihl-koncernens största, med en total yta på 58 000 kvadratmeter. Völklingens geografiskt centrala placering, i relation till återförsäljarna i området, möjliggör direktleveranser. Nära centrallagret finns även tyska och franska motorvägar, inte minst A620, vilket ger en effektiv och flexibel leveranskedja.

– Det nya centrallagret kommer hjälpa oss att optimera våra processer från det ögonblick en order är lagd, till dess den är levererad till kunden. Vårt nya högteknologiska och flexibla centrallager kommer att möjliggöra att vi möter kundkrav på bästa möjliga vis, säger Dr. Georg Miehler, Head of Distribution Logistics, Sthil.

Stihl Tirol, gruppens österrikiska fabrik, är högst involverade i projektet och kommer att ansvara för driften av det nya centrallagret.

– Detta är ett stort, strategiskt steg som kommer göra att vi kan möta den fortsatt starka efterfrågan på produkter från Stihl och serva våra kunder både snabbare och bättre, säger Dr. Clemens Schaller, General Manager, Stihl Tirol.

Det nya centrallagret kommer bland att vara utrustat med ett innovativ och automatiserat orderplockssystem och smartklockor som visar lagerstatus kommer att ersätta handhållna skanners. Teknologin främjar ergonomiskt och flexibelt arbete. Den mark det nya centrallagret byggs på mäter en total yta på 120 000 kvadratmeter vilket gör Stihl väl förberedda för ytterligare tillväxt och vidare expansion. Centrallagret byggs av Dietz, med Bensheim som investerare. Driften kommer att skötas av Hellmann Worldwide Logistics med vilka man skrivit ett tioårskontrakt.