APM Terminals Nordic tillsätter ny kommersiell chef

Mikael Gutman tillträder rollen som vd för APM Terminals Nordic. Foto: APM

Nu har Mikael Gutman tillträtt rollen som vd för APM Terminals Nordic och avlöste därmed Dennis Lenthe Olesen, som har drivit den nordiska organisationen sedan den skapades 2020. Sedan 2008 har Mikael Gutman varit verksam i olika roller inom A.P. Møller – Maersk, och kommer senast från positionen som chef för global upphandling inom APM Terminals.

– Jag är mycket glad över att välkomna Mikael till vår organisation. Hans omfattande erfarenhet av strategiska ledarroller kommer att vara en stor tillgång till våra nordiska terminaler, säger Igor van den Essen, Regional Managing Director, Afrika och Europa på APM Terminals.

– Jag är övertygad om att Mikael kommer att fortsätta vår transformationsresa och tillsammans med teamet ytterligare stärka våra synergier över Norden och vår ambition att bli den bästa och mest hållbara terminaloperatören.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla den fantastiska resa som det nordiska teamet har varit på sedan starten och att arbeta med mina nya kollegor i Göteborg, Århus och Kalundborg. Jag är övertygad om att vi kommer att nå många framgångar tillsammans, säger Mikael Gutman.

Tidigare vd, Dennis Lenthe Olesen, kommer att ta en kort ledighet för att fokusera på familjen, innan han påbörjar sitt nästa uppdrag.

– Jag tackar Dennis för hans ledarskap och bidrag till Norden, vår region och organisation. Jag har uppskattat hans exceptionella strategiska och kritiska tänkande och jag ser fram emot att välkomna honom tillbaka i vårt team inom kort, avslutar Igor van den Essen.