300 nya elbilar till Riksbyggens fordonsflotta

En av Riksbyggens nya transportbilar. Foto: Riksbyggen

Nu tar Riksbyggen ett rejält kliv mot målet att ha en helt fossilfri fordonsflotta 2025. Under det kommande året har Riksbyggen 300 eldrivna transportbilar på väg. Det innebär att fem procent av alla nya eldrivna transportbilar som kör ut under 2022 har Riksbyggens logotype på karossen.

– Riksbyggen har antagit nya och tuffa klimatmål. Därför känns det väldigt bra att vi nu kan gå fram i snabb takt med att byta ut bilarna som drivs med bensin eller diesel. Det kommer att göra stor skillnad, säger Mari-Louise Persson, Miljö- och energichef, Riksbyggen.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med cirka 800 transportbilar av olika slag i sin fordonsflotta. Idag finns cirka 120 eldrivna bilar men successivt under året byts 300 nya elbilar in, på många olika platser runt om i landet.

– Det är jättekul att det äntligen finns eldrivna transportbilar som uppfyller våra krav gällande räckvidd och funktion. Det finns två utmaningar som vi arbetar med, dels långa leveranstider på nya bilar, dels att det fortfarande finns för få platser att ladda bilarna på, säger Erik Grinneby, inköpsspecialist på Riksbyggen.