SAS återupptar direktlinjen mellan Luleå och London

SAS startar direktflyg mellan Luleå och Heathrow. Foto: SAS

Till hösten kommer SAS att flyga direkt mellan Luleå och London. Direktflyget kommer att gå till och från Heathrow måndag och fredag varje vecka fram till 13 mars 2023. Luleå Airport har tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board och Luleå Business Region, under många års tid jobbat för att för att det ska etableras ett direktflyg till Storbritannien. Under vintersäsongen 2021/2022 såg det ut att bli verklighet, men på grund av pandemin och ökande smittspridning ställdes det in.

– Att kunna erbjuda våra resenärer direktflyg till London innebär ett smidigare och mer hållbart resande. Att SAS, som är en nyckelaktör i den skandinaviska resebranschen, väljer att lägga en linje mellan Luleå Airport och London är verkligen en fjäder i hatten, inte bara för vår flygplats, utan även för hela regionen som är i stark utveckling, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Flygplatsen Heathrow är en stor internationell hubb och kopplar därmed samman regionen med många fler länder. Flyglinjen blir viktig för tillgängligheten till regionen för internationella besökare, men också för utresande och affärsresenärer.

– Det är ett glädjande besked att SAS väljer att satsa igen inför nästa vinter. Tillgänglighet är en helt avgörande fråga för vårt område, säger Cecilia Petzäll, Travel Trade Manager på Swedish Lapland Visitors Board, och fortsätter:

– Storbritannien är en väldigt viktig marknad för besöksnäringen. Den brittiska resenären uppskattar det småskaliga som företagen i vår region är väldigt duktiga på.

När linjen ställdes in vintern 2021/2022 var besvikelsen stor hos många. Nu vill SAS satsa igen inför framtiden.

– Vi står inför ett nytt och mer positivt läge i år. Förra vintern blev det stora restriktioner i Storbritannien i samband med pandemin. Vi ser att researrangörer visar stort intresse för den här spännande regionen och att resenärer letar efter nya hållbara och mer naturnära upplevelser. Med hjälp av det samarbete vi har med aktörer i regionen så ser vi att vi har en väldigt positiv utveckling och därmed satsar vi på Luleå och hela regionen. Detta visar vi inte minst genom att från och med början av maj erbjuda en direktlinje mellan Luleå och Göteborg, säger Theres Briger, försäljningschef på SAS.